Hoe geraak je zo snel mogelijk “on track” met je bedrijf?

door | 22 november 2022 | Feelgood, Ondernemen

Jaaaa, het is weer bijna zover! Ik kan het bijna niet geloven, maar straks is het weer Kerstmis! Dat betekent dat ik héél binnenkort (ik probeer me in te houden, maar ‘t is niet gemakkelijk mannekes) weer de kerstmuziek door de boxen mag laten klinken. 😍

Een zalig sfeervol muziekje op de achtergrond, terwijl we tijdens de laatste weken van het jaar nog hard werken om alle deadlines te halen. Het maakt alles toch net ietsje leuker en gezelliger. Nog veel leuker, in deze periode van het jaar, is het feit dat we blinkend van trots kunnen terugkijken op onze realisaties van het voorbije jaar én op onze groei, ondanks alle negatieve berichten in de markt. Het maakt ons ongelooflijk gelukkig!

Serieus, dat van die ondernemers die een vreugdedansje doen wanneer iemand iets bij hen koopt, dat geldt echt ook nog altijd voor ons. We zijn mega-dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten, met wie we vaak een bijzondere en hechte connectie hebben. Dit overtreft mijn wildste dromen… Dat we kunnen terugkijken op een bijzonder succesvol jaar, dat is natuurlijk niet altijd zo geweest.

In onze beginjaren was het zoeken naar de juiste “formules”, uitproberen, evalueren en bijsturen (en dat bijna constant). Dat was bij momenten héél vermoeiend en frustrerend, maar oh boy was it worth it! Als ik een tijdmachine had en kon terugkeren naar onze beginperiode, dan zou ik het waarschijnlijk gewoon allemaal op dezelfde manier opnieuw doen. Want het heeft ons enorm veel geleerd, dat vallen en opstaan. Over waar ons hart ligt, wat we helemaal niet willen en waar we ongelooflijk goed in zijn.

Die ruimte hebben om dingen uit te testen, te onderzoeken en weer te schrappen en te verfijnen, dat is niet iedereen gegund. Dat beseffen ook maar al te goed. Emilie en ik hadden allebei al best wat opgebouwd voor we samen met Touch of Gold startten, waardoor we wat konden experimenteren in het begin, zonder al te veel brokken te maken. Bij veel ondernemers moeten de investeringen een pak sneller renderen, zeker vandaag. En trouwens, laten we eerlijk zijn, het is voor iederéén veel leuker en motiverender als je snel resultaat ziet van al je inspanningen!

Maar, hoe geraak je zo snel op dat punt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je super efficiënt het juiste pad kiest en “trial and error” zoveel mogelijk beperkt? Bepaal jouw persoonlijke Impact Route! Hoe je dat doet? Door te kijken naar welke impact je wil realiseren met je bedrijf: Een uniek concept lanceren? Erkend en gevraagd worden als autoriteit of expert? Authentieke zichtbaarheid verhogen? Heroriënteren? Je bedrijf transformeren en Future Ready maken? Een sterke Employer Brand creëren? Een aantrekkelijke en duidelijke positie in de markt bereiken? Daarna kijk je naar waar de missing links zitten om jouw doel te realiseren.

Spoiler alert: Meestal zit de oplossing niet in een nieuwe website of een nieuw logo, maar wél ergens veel dieper begraven. Daarom neem je best eerst een stapje terug voor je je smijt in alle praktische toepassingen.

Aan de slag gaan met de basisstrategie voor je bedrijf ontwart knopen, brengt helderheid en doet groeien. Die bewuste blik werpen op je bedrijf, is vaak het enige juiste antwoord op al je vragen. We zien het letterlijk gebeuren bij elke klant die we mogen begeleiden. Het is de enige garantie om de juiste keuzes te maken en zo snel mogelijk je investeringen terug te verdienen. Je moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven 🙂

Lees liever wat onze klanten zélf vertellen.

“Toen ik “mijn madammen” voor het eerst ontmoette, ging er een nieuwe deur voor me open. Al besefte ik dat toen nog niet. Ik had veel verwachtingen, maar wist niet wat te verwachten. Ik worstelde me doorheen het “Business Essentials Gold” programma, 10 maanden lang. Toen dat ten einde liep, dacht ik “Neen! Laat me niet los”. Maar dat deden ze niet. Ik hen niet, zij mij niet. Als zorgzame ouders bleven ze over me waken. Positieve vibes sturen. En ik bleef groeien. Meer dan ooit. Waw! We zijn nu nogmaals een jaar later en ik heb een ware transformatie ondergaan! Die handschoen ging uit, die zelfzekere stappen werden gezet, mijn kasteel is in opbouw. Van frozen naar magic! Ze kregen van mij het grappigste businessplan ooit. Maar het werkt. Dankzij hún touch of gold. Bedankt Emilie en Valerie.”
Els((a)) Leclercq. illustrator

Goesting om er ook samen met ons in te vliegen in Business Essentials? Stuur ons een berichtje!

Pin It on Pinterest

Share This