Heb jij al een blog? Ik mag hopen van wel, anders is het de hoogste tijd om ermee te starten! Blogberichten schrijven doe je natuurlijk om extra toegevoegde waarde te kunnen bieden aan je web-bezoekers, waardoor je je volgers aan je bindt op de lange termijn.

Meten of je daarin succesvol bent, kan je op een paar manieren doen maar de allerbelangrijkste tool om het succes van je website te meten is natuurlijk Google Analytics. Zoals ik uitgebreid vertelde in een van de vorige Doe-het-zelf Tips, kan je daarin ook zien welke “flow” je bezoekers op je website volgen of m.a.w. waar ze op je website binnen komen en waar ze je website opnieuw verlaten.

Waarom vertel ik je dit nu?

Wel, als je dus een blog schrijft en je je berichten ook (zoals het hoort) naar je mailinglijst verstuurt met een e-mailmarketing tool dan zal je in je Google Analytics wellicht regelmatig zien dat je bezoekers na het lezen van je blogbericht je website redelijk snel verlaten. En dat doet je statistieken geen goed…

Er zijn manieren om dit op te lossen uiteraard:

  • Optie 1: Verwerk een duidelijke CALL TO ACTION in je blogbericht. Vraag je lezers om actie te nemen, door bijvoorbeeld in te tekenen op een aanbod dat je doet.
  • Optie 2: Verwerk links naar andere berichten of pagina’s op je website in je blogbericht.
  • Optie 3: Verwijs je lezers na het lezen van je blogbericht door naar je vorige berichten.

Hoe je een “Call to Action” gebruikt of hoe je links legt naar andere berichten of pagina’s, daar ga ik in deze tip even niet verder op in. Ik ga je daarentegen wel vertellen hoe je makkelijk je vorige blogberichten in de kijker kan zetten door een plugin te gebruiken.

Kijk bijvoorbeeld even onderaan de tip die je nu leest… Wat zie je daar?

Dit nodigt dus mijn lezers uit om ook de andere blogberichten te lezen of te her-lezen en op een beetje langer op mijn website te blijven.

Zoals steeds heb je wat de plugins betreft wel een aantal mogelijkheden. Je kan ze allemaal terugvinden op www.wordpress.org/plugins.

Zelf gebruik ik WordPress Related Posts omwille van zijn eenvoud én het doet precies wat ik ervan verwacht. Bovendien helemaal gratis en razend populair met meer dan 1 miljoen downloads 🙂

 

WP Related Posts

 

Het enige dat je moet doen is installeren en activeren. Daarna kies je in de instellingen de titel die je boven de ‘related posts’ wil zien, hoeveel berichten getoond moeten worden en hoe het geheel er moet uitzien op je website. Super simpel!

Probeer de tip uit en hou het resultaat in je statistieken in de gaten!

Oh en euh… het is niet verboden mij te laten weten of je deze tip interessant vond of niet. 🙂

Succes!

-Valerie

 

 

Pin It on Pinterest