God Save The Queen

door | 19 september 2022 | Feelgood, Mindset, Ondernemen

Terwijl ik gisteren aan het werk was, heb ik op een klein schermpje op de achtergrond de staatsbegrafenis gevolgd van Queen Elizabeth. Heb jij ook gekeken?

Prachtig en heel ontroerend vond ik het…

Ik moet toegeven dat ik, hoewel ik geen echte fan ben van “de Royals” (in geen enkel land), ik echt met veel bewondering en af en toe wat kippenvel kan kijken naar de traditionele en officiële aangelegenheden die met het koningshuis gepaard gaan. Het heeft toch iets speciaals en misschien heeft mijn innerlijke prinses er af en toe nood aan om een klein beetje te dromen over een wereld waarin prinsen en prinsessen in prachtige japons in een kasteel wonen waarin alles mooi en iedereen gelukkig is.

Wow, back to reality, Belle :-))

Je kan natuurlijk zeggen dat al die protocollen totaal geen zin hebben en niet van deze tijd zijn, en dat klopt ook. Maar voor mij tonen ze toch iets anders.

Zoals de Queen… Ze regeerde langer dan eender welke andere monarch in Groot-Brittanië. En als je ook maar een beetje geschiedeniskennis hebt overgehouden aan de middelbare school, dan weet je dat haar voorgangers niet altijd “je van het” waren. Geen wonder dat ze zo populair was (en nog steeds is)! Afgaande op de kilometerslange wachtrij van mensen die haar een laatste keer hun respect wilden betuigen, kunnen we rustig zeggen dat ze diep in de harten van de Britten zit.

Je kan het met haar beleid, beslissingen en communicatiestijl eens of oneens geweest zijn. Queen Elizabeth heeft duidelijk iets achtergelaten, een “legacy”, waardoor ze altijd zal herinnerd worden. Haar hele leven stond ze in een rol ten dienste van het volk en God knows dat dit vast en zeker niet altijd over rozen is gegaan.

Die legacy, dat wat je achterlaat en hoe je herinnerd wil worden, daar hecht ik zelf ook veel aandacht aan. Het zijn voor mij persoonlijk een aantal levensvragen die ik me regelmatig stel. Meestal in rustigere periodes, wanneer er tijd is om te reflecteren. Zoals in de vakantie bijvoorbeeld.

“Waarvoor wil ik gekend zijn? Hoe wil ik gezien worden? Wat wil ik dat mensen over mij zeggen wanneer ik er niet ben? Hoe wil ik omgaan met anderen? Welke steen wil ik verleggen in het leven van de mensen rondom mij, van onze klanten?”

Het antwoord op deze, soms ietwat diepzinnige en filosofische vragen vormen een belangrijk deel van mijn persoonlijke én professionele missie. Het is mijn leidraad, waar ik aan hecht en niet teveel van afwijk. Niet dat ik al deze vragen volledig kan beantwoorden. Op mijn 46ste ben ik nog altijd een beetje zoekende (maar het komt wel goed wanneer ik eindelijk groot ben 🙂 ).

In snel veranderende tijden, merk ik dat het me een houvast geeft, ook als het in de wereld even wat moeilijker gaat en er negativiteit en doemdenken de kop opsteekt. Ik weet dan in elk geval waarvoor ik het allemaal doe en wat mijn hogere doel is (ook al bereik ik het met ups en downs).

Misschien voel jij je soms ook verloren en heb je af en toe zin om alles door te venster te gooien?

Mijn tip? Keer even in jezelf en sluit de wereld tijdelijk buiten. Je hoeft niet je kop in het zand te steken, maar neem gerust wat tijd voor jezelf om te reflecteren en je persoonlijke pad en missie verder uit te stippelen. Je zal er veel aan hebben, beloofd.

Wil je hier als ondernemer graag ondersteuning bij? Laat het ons dan zeker weten of boek eens een Ontdekkingsgesprek.

We kijken er naar uit.

Liefs,
Belle 👑

Pin It on Pinterest

Share This