In één van de vorige blogs hadden we het al over hoeveel volgers en “likes” je nodig hebt op sociale media. Als vervolg daarop gaan we het in deze blog eens hebben over hoeveel websitebezoekers je moet hebben om van een succes te kunnen spreken.

Want ook daar gaan nogal wat uiteenlopende ideeën over de ronde. En je kan er ook moeilijk een absoluut getal op plakken, want om te weten hoeveel bezoekers je nodig hebt, moet je eerst weten wat je wil bereiken.

Het aantal bezoekers dat je nodig hebt, is dus afhankelijk van de doelstelling van je website én van hoe goed je strategie om die doelstelling te bereiken is uitgewerkt.

De belangrijkste reden om een website te maken voor je onderneming is (hopelijk toch) om je marketing- en verkoopstrategie te ondersteunen. Je wil met andere woorden gevonden worden door potentiële klanten en ze op een of andere manier overtuigen om met jou samen te werken of van jou iets te kopen. Klopt?

In deze blog gaan we dus eens wat berekeningen maken. Haal je rekenmachine maar al boven 🙂

Klaar? Daar gaan we.

Stel dat je elke maand een omzet van 6000 Euro wil bereiken. En je verkoopt 1 product van 275 Euro.

6000 : 275 = 22

Dan wil dat zeggen dat elke maand 22 klanten jouw product moeten kopen om die omzet te behalen. Haalbaar, toch?

Hoeveel websitebezoekers heb je dan nodig om aan die 22 klanten te geraken?

Wel, als jij je marketing goed voert en dus investeert en goed bent in het opbouwen van een vertrouwensband met je potentiële klanten (waardoor ze uiteindelijk van jou zullen kopen), zal je minder of meer bezoekers nodig hebben.

Nu, ervan uitgaan dat elke bezoeker die je krijgt ook automatisch je product koopt, is natuurlijk een grote illusie. Een realistische doelstelling voor goeie marketeers en ervaren ondernemers is dat  zo’n 30% van de bezoekers ook effectief klant wordt. Dat noemen we de conversieratio trouwens.

Als je minder ervaren bent, zal die conversieratio in het begin een pak lager liggen. Laten we zeggen dat je 5% van je bezoekers tot klant kan omvormen in het begin.

Dat betekent dat je zoveel bezoekers nodig hebt: 22 = 5/100 x Y

Dus: Y = 22 x 100/5 = 440

Seriously? 440 bezoekers nodig om 6000 Euro per maand omzet te behalen? Piece of cake!!

Echt waar, 440 bezoekers per maand bereiken is bijna om mee te lachen. Dat kan je op je één been behalen. Als je de juiste technieken toepast, nl. je doelgroep en je aanbod goed aflijnt en je communicatie daarop afstemt én je verkoopstrategie goed uitstippelt.

Het gaat dus om niks anders dan technieken leren toepassen die eigenlijk gewoon de basiskennis moeten zijn voor elke ondernemer, ook startende ondernemers.

Jammer genoeg leren we dat nergens op school, maar je kan natuurlijk de mosterd halen via andere kanalen. Bij Touch of Gold bijvoorbeeld, om maar iets te noemen 🙂

We hebben er zelfs speciaal voor jou een mini-training over ontwikkeld: Dé succesformule voor je websiteWaarin we jou stap voor stap vertellen wat je moet doen en waar je op moet letten om zelf de omzet te behalen die je wil met je website.

Dé succesformule voor jouw website

En het is echt geen blablabla, geen mumbo-jumbo, geen verkoopspraatje, maar gewoon heel praktisch… wat alle succesvolle bedrijven ook toepassen en vertaald naar jouw ondernemerssituatie.

Doen dus, echt, we zijn serieus… niet twijfelen 🙂 Maar als je toch vragen hebt, laat het ons dan even weten. We helpen je heel graag, helemaal vrijblijvend verder.

Stay Gold -xo-

 

Pin It on Pinterest