Je voelt je niet bepaald de hipste mens ter wereld? Of je zou jezelf niet omschrijven als cool? Newsflash: dat ben je wél! 

Als je een Feelgood ondernemer bent tenminste… Je weet wel: zo een ondernemer die niet AL z’n tijd spendeert aan alleen maar werken maar eentje die tijd over heeft om te spenderen aan de dingen die écht tellen. Zoals onze gezinnen, onze families, onze vrienden, ons sociaal leven, onze gezondheid,… 

Als Feelgood ondernemer ben je per definitie hip, cool en een trendsetter! Ja hoor, je leest het goed!

Feelgood ondernemers

Waarom dan hoor ik je denken? Feelgood ondernemers (lees: onze klanten nadat ze de Essentials Academy hebben doorlopen) werken slimmer en dus minder. Ze werken meestal niet fulltime. Nope. Dat is voor de old skool ondernemer weggelegd. 

Dit zijn de ondernemers die het niet altijd ‘druk druk druk’ hebben, die hun prioriteiten kiezen en hun bedrijf plannen rond hun privéleven (en niet andersom). 

En dus zijn de Feelgood ondernemers voorlopers. Trendsetters. Hét bewijs dat een werkweek van 3 dagen (of minder) werkt. Dat je even productief kunt zijn op die tijd. Evenveel kunt verdienen. 

Experimenten

Er zijn de laatste tijd tal van experimenten opgedoken met een 3 of 4 daagse werkweek. Met een werkweek van 30 uren ipv 38. Ze zijn overwegend positief, die experimenten. En ja, je hoort natuurlijk iedereen al hardop denken; dat kan toch niet? Minder werken en evenveel betaald worden? 

Ik geloof er wel in. Dat het mogelijk is én kan werken. Ja, natuurlijk moet er dan anders gewerkt worden. En zal zo een omschakeling niet vlekkeloos verlopen. Maar dat er veranderingen op komst zijn, dat staat vast!

Het is zo verdomd moeilijk…

Weet je wat het moeilijkste is aan het hele verhaal? Dat die Feelgood ondernemers er niet altijd voor durven of willen uitkomen dat ze mega hip zijn. Omdat ze de scheve blikken bij een minder standaard antwoord dan ‘druk hé’ willen vermijden, geen zin hebben om wéér een hele uitleg te formuleren of gewoon onder de radar willen blijven.

Dus. Bij deze neem ik me voor om nooit meer het standaard antwoord ‘druk hé’ te formuleren. Om iedere keer scheve blikken te trotseren met moed en fierheid als een ridder op het witte paard (of als ik mag kiezen graag als een prinses op het paard). 

De waarheid

En ik vertel je de waarheid: ja, ik heb het de laatste tijd druk gehad. Maar dat was niet door Touch Of Gold. Wel omdat onze zonen nogal wat aandacht hebben opgeëist. Omdat de combinatie gezin, werk en huishouden toch nog altijd een uitdaging op zich is. Hoe goed je ook bent (geworden in mijn geval) in plannen en voorbereiden, soms lukt het gewoon even niet. 

En nog belangrijker: omdat ik soms me nog laat vangen en achter mijn computer blijf zitten omdat ik het gevoel heb dat het zo hoort. Dat het niet past om er niet achter te zitten. Van een slechte gewoonte gesproken! 

We zitten met Touch of Gold op zo een punt dat zo goed als alles automatisch verloopt, dankzij Valerie vooral. Dat is wennen. Maar ik ben er héél zeker van dat ik nooit meer anders zal willen. 

En jij? Ben jij al klaar om de wereld te laten weten dat je hip bent?

Pin It on Pinterest