Het ultieme Sociale Media Plan, verrassend moeiteloos!

SOCIALE MEDIA TRAJECT

Bereik meer klanten dan waar je kan van dromen…

door je sociale media juist in te zetten!

Jij hebt geen website nodig om je producten of diensten te verkopen.

Wat je nodig hebt is dit: weten wat je doet, waarom je het doet en wie je ermee wil bereiken.

Je dus ook perfect alléén sociale media inzetten om je bedrijf in de markt te zetten, nieuwe klanten te vinden en je diensten te verkopen.

Dit traject is voor jou als je:

 • Wel al sociale media gebruikt, maar eigenlijk nog niet goed weet hoe je er meer klanten mee krijgt
 • Nog helemaal geen sociale media gebruikt, maar er graag mee wil starten en er alles over wil leren

Wij organiseren het super makkelijke en praktische Sociale Media Traject!

Op het einde van dit traject:

 • Is je hele marketing- en verkoopstrategie klaar, zodat je perfect weet wie je wil bereiken, wat je wil aanbieden en hoe je ervoor gaat zorgen dat klanten jouw product of dienst ook echt kopen (hiervoor volg je eerst Essentials© Light)
 • Weet je welke sociale media kanalen er zijn en welke het beste passen bij jouw (potentiële) klanten
 • Heb je je bedrijfsprofielen aangemaakt en geoptimaliseerd op de verschillende kanalen die jij nodig hebt
 • Weet je hoe vaak en wanneer je welke berichten plaatst op de verschillende sociale media
 • Weet je hoe je de inhoud van je berichten zo aantrekkelijk maakt dat ze snel jouw doelpubliek aanspreken
 • Is je sociale media planning voor de komende maanden klaar (eventueel zelfs in een automatische planningtool), zodat je daar niet meer hoeft over na te denken
 • Zit je nooit meer zonder inspiratie en weet je altijd perfect welke berichten je wil plaatsen

Het traject is een combinatie van online training, een individuele live-dag waarin we je hele sociale media strategie uitwerken en individuele begeleiding via Skype.

Je volgt het online gedeelte op jouw eigen tempo en krijgt toegang tot het online platform waar je alle video’s terugvindt.

ZO ZIET HET TRAJECT ERUIT

Het Sociale Media Traject omvat ALLES, maar dan ook echt alles wat je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan met Sociale Media. Het programma zit dan ook boordevol heel duidelijke, praktische en waardevolle informatie.

Omdat wij niet geloven in half werk en om jou alle mogelijke tools in handen willen geven om je Sociale Media zelf volledig te kunnen beheren.

DEEL # 1

ESSENTIALS©

EEN INDRUKWEKKEND PLAN MET EEN HOGE FEELGOOD FACTOR

Om van start te gaan met Sociale Media en ze écht goed te kunnen inzetten als tool voor je bedrijf en zo meer klanten te vinden, gaan we eerst samen je hele marketing- en verkoopstrategie uitwerken.

Zodat je weet wie je wil bereiken, wat je wil aanbieden en op welke manier je ervoor kan zorgen dat je doelgroep ook werkelijk je product of dienst bij jou koopt.

Je start daarom altijd eerst met de Essentials© ! Essentials© Light is inbegrepen in het Sociale Media Traject, maar je kan ook upgraden naar het volledige Essentials© Traject.

DEEL # 2

SOCIALE MEDIA INTRO

KENNISMAKING MET SOCIALE MEDIA

In deze online training maak je kennis met de verschillende Sociale Media platformen.

We vertellen jou waarvoor ze worden gebruikt, hoe ze worden gebruikt en voor welke doeleinden ze het meest geschikt zijn.

Op het einde van deze training kan je een inschatting maken van welke kanalen het beste passen bij jouw doelpubliek. Met andere woorden: je zal weten op welk kanaal jij je het beste concentreert om het er het meeste succes uit te halen.

DEEL # 3

BEDRIJFSPROFIELEN AANMAKEN

BEDRIJFSPROFIELEN AANMAKEN EN OPTIMALISEREN

In de volgende online training leggen we jou stap voor stap uit hoe je een bedrijfsprofiel aanmaakt op de Sociale Media die bij jou passen (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter).

We vertellen je ook hoe je je bedrijfsprofielen optimaal kan inzetten voor het beste resultaat.

DEEL # 4

INSPIRATIE VERZAMELEN

HOE EN WAAROVER SCHRIJF JE BERICHTEN

Tijdens deze online training leren we jou alles over hoe en waarover je kan bloggen via Sociale Media en waar je andere inspiratie vandaan haalt om telkens opnieuw berichten te kunnen plaatsen zonder veel moeite.

We vertellen jou ook welke schrijfstijl het meest effectief is, welke woorden je volgers “triggeren” en hoe je ook langere berichten kan inzetten op Sociale Media (een soort blog dus) en hoe je die schrijft.

Daarnaast leer je ook welk type berichten en welke onderwerpen het best werken op de verschillende kanalen.

DEEL # 5

ADVERTENTIES

BEREIK ZOVEEL MOGELIJK MENSEN MET ADVERTENTIES

Adverteren via Facebook en Instagram zijn op dit moment de goedkoopste en efficiëntste manieren om heel veel mensen binnen jouw doelgroep tegelijk te kunnen bereiken.

In deze online trainingen leggen we je uit hoe je je berichten kan promoten via advertenties, waar je moet op letten en hoe je je advertenties kan analyseren en bijsturen wanneer het nodig is.

DEEL # 6

BOUW EEN MAILINGLIJST OP

VERZAMEL EMAIL ADRESSEN

Alleen rekenen op het publiek van volgers dat je opbouwt op je Sociale Media kanalen, is geen goed idee. Want voor je het weet, verandert het beleid van een platform of gebeurt er iets waardoor je al je volgers misschien kwijt bent.

Het is dus belangrijk om daarnaast ook je eigen lijst van volgers op te bouwen, door de email adressen van je volgers te verzamelen. En daarvoor heb je een handige tool nodig, van waaruit je ook meteen mailings kan versturen naar je volgers.

In deze online training leer je alles over welke tools er bestaan en hoe je de beste tool voor jouw bedrijf kiest.

Ga je aan de slag met één van de tools? We vertellen je ook hoe en waar je al het trainingmateriaal van elk van de tools kan terugvinden.

DEEL # 7

IEDEREEN GRAFISCH ONTWERPER

MAAK ZELF SCHITTERENDE GRAPHICS

Sociale Media zijn een heel visueel medium. En de meest populaire berichten zijn die waarin beeldmateriaal wordt gebruikt.

In deze Online Training leren we jou de basics over grafisch ontwerp en maken we kennis met Canva waarin je zelf fantastisch mooie en professionele graphics en ander beeldmateriaal kan maken. Handig én super makkelijk!

DEEL # 8

WORKSHOP

INDIVIDUELE LIVE WORKSHOP

Het belangrijkste onderdeel van dit traject is een individuele live workshop van een volledige dag. Ter voorbereiding krijg je een werkboek en begeleidende video’s.

Tijdens de workshop werken we in detail jouw Sociale Media strategie en plan uit voor de komende maanden en begeleiden we jou verder individueel zodat je strategie helemaal aansluit bij wat je wil bereiken. Dat kan een aankomende lancering van een product of dienst zijn en/of het vergroten van je merkbekendheid en zichtbaarheid.

We leren jou wanneer je welke berichten gebruikt en hoe je de inhoud van je berichten maakt op een manier dat ze jouw doelpubliek aanspreken.

We geven jou ook nog extra tips over waar je passend beeldmateriaal vindt om je berichten mee op te frissen én we leren je ook hoe je zelf met je smartphone of fototoestel mooie foto’s kan maken!

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik wil eigenlijk geen online training volgen. Is dit dan wel voor mij?

Zeker! Het online gedeelte bestaat uit korte video’s waarin we je extra uitleg geven over de verschillende onderdelen van het traject. Daarnaast gebruik je het Werkboek om de opdrachten uit te werken.

Maar, elke week praat je met ons via Skype, zodat je ons kan zien. En tussendoor kan je ons vragen stellen via het online platform of in de besloten Facebook groep.

Het allerbelangrijkste deel van dit traject is de individuele live workshop bij ons op kantoor. Waarin we letterlijk samen rond de tafel zitten om je strategie en je plan volledig uit te werken.

Ook al is er een gedeelte online, dit traject is absoluut geen online training!

Ik heb nog geen ervaring met sociale media. Kan ik ook deelnemen?

Zeker! In het Sociale Media Traject zitten ook een aantal online trainingen rond o.a. kennismaking met sociale media, welke kanalen je best kiest en hoe je je bedrijfsprofielen kan aanmaken.

We verwachten natuurlijk wel dat je er helemaal voor wil gaan en online zichtbaar wil zijn met je bedrijf. Dus als je een vliegende start wil maken door sociale media in te zetten, zit je bij ons goed!

Hoeveel tijd moet ik voorzien om dit traject te volgen?

De online trainingen in het traject volg je in principe in je eigen tijd, wanneer je maar wil.

De live workshop gaat door op een datum die je kiest uit een aantal opties die we jou voorstellen.

In welke fase van ondernemen moet ik zijn om te kunnen deelnemen aan dit traject?

Voor je kan deelnemen aan het Sociale Media Traject, dien je sowieso eerst het Essentials© Traject gevolgd te hebben.

Tijdens het Essentials© Traject gaan we heel diep inzoomen op wie jij bent als ondernemer en waar je naartoe wil met je bedrijf.

Uit ervaring weten we dat dit het makkelijkst is, als je al al even bezig bent als zelfstandige, omdat je dan ook al heel goed weet wat je struikelblokken zijn op dit moment en waar je moet aan sleutelen om door te breken.

Als je pas gaat starten met ondernemen, kan je zeker ook deelnemen als je bereid bent direct een grote sprong vooruit te zetten met je bedrijf.

Met andere woorden, als je klaar bent om onmiddellijk voor online zichtbaarheid en succes te gaan, dan zit je zowel als starter én als ondernemer die al even bezig is bij ons goed.

Ik heb al eens een opleiding of coaching gevolgd om ongeveer hetzelfde te doen. Is het dan nodig om nog eens het Essentials© te volgen?

Essentials© zit boordevol opdrachten die niet gebaseerd zijn op een standaard business of ander model. Integendeel, het zijn de strategieën en modellen die we zelf voor Touch of Gold bedachten en toepassen.

Het verschil met andere modellen zit hem in de focus op wat JIJ wil en wat bij JOU past. Vergeet daarbij alle saaie modellen en “moetjes” en ga voor wat je WIL!

Ervaring met vorige deelnemers heeft ons geleerd dat je dat onderdeel echt wel nodig hebt om je sociale media plan goed te kunnen uitwerken.

Hoe kan ik betalen om deel te nemen?

Je kan online betalen via overschrijving, kredietkaart, PayPal of Bancontact bij ontvangst van de factuur.

Wij verwachten de betaling van het volledige factuurbedrag binnen de 14 dagen na ontvangst van de factuur, maar wel vóór de start van het traject.

Dus als je bijvoorbeeld wil deelnemen aan het traject dat start op 1 januari. Dan verwachten we dat je betaling rond is op 31 december, ook als je pas inschreef en de factuur hebt ontvangen op 28 december.

Indien je gebruikt maakt van KMO-portefeuille, dan verloopt de betaling via het platform van KMO-portefeuille. Alle informatie over het aanvragen van subsidies en het proces, vind je hier: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

HOE WERKT HET PRAKTISCH?

ZO WERKT HET

Het Sociale Media Traject is een combinatie van online training, een individuele live workshop en individuele begeleiding via Skype. 

Je staat er nooit alleen voorEssentials Traject

Wij zijn er altijd om jou te helpen. Onze deelnemers zeggen wel eens dat het net is alsof we naast elkaar zitten wanneer we samen aan iets werken.

Om je traject succesvol te kunnen afwerken, volg je eerst Essentials© Light.

Daarna krijg je:

 • Gedurende 6 maanden toegang tot het online trainingplatform in de Touch of Gold Klantenzone op onze website, exclusief voorbehouden voor onze klanten
 • Een uitgebreid Werkboek met praktische opdrachten om je te ondersteunen bij het uitwerken van je Sociale Media Strategie en je Plan
 • Een reeks online trainingen, elk opgedeeld in korte video’s, in heldere taal en boordevol praktische en direct toepasbare tips
 • 1 individueel online gesprek via Skype* waarin we jouw Strategie en Plan extra aandacht geven en waarin je ons al je vragen kan stellen
 • Een individuele live workshop van een volledig dag
 • Je wordt lid van een besloten Facebook groep, zodat je met andere deelnemers en met het TOG team ideeën kan uitwisselen en elkaar kan motiveren

Ben je nog niet zo bekend met Skype? Dan helpen we jou om samen een gratis account aan te maken. Bekijk even deze handige video!

JOUW INVESTERING

Jouw investering in het Sociale Media Traject (inclusief Essentials© Light) bedraagt 2499 Euro excl. btw.

KMO-Portefeuille

Indien jouw bedrijf in aanmerking komt voor subsidie via KMO-portefeuille, kan je tot 40% van de investering via KMO-portefeuille subsidiëren.

In dat geval betaal je zelf nog slechts 1499,40 Euro excl. btw ipv 2499 Euro.

Meer informatie over KMO-Portefeuille vind je hier.

KLAAR OM IN TE SCHRIJVEN?

Wil je graag deelnemen aan het Sociale Media Traject?

Vul het contactformulier in en wij plannen zo snel mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou. Je kan meteen na onze kennismaking inschrijven (of nog altijd beslissen dat het toch niet voor jou is en dan blijven we even goeie vrienden).

Stay Gold -xo-

Emilie, Katrien & Valerie

Pin It on Pinterest