Je doet ‘iets’ op sociale media met je bedrijf maar je raakt helemaal gefrustreerd of overdonderd als je ziet dat mensen je posts niet liken, niet reageren, je publiek niet groeit, of je huidige publiek gewoon niet koopt?

Dan ben je niet alleen. We horen het vaak van onze klanten. Ondernemers spreken vaak over sociale media als iets wat je ‘hebt’, waar je nu en dan iets op ‘doet’. En vaak krijgen ze niet de resultaten waarop ze hopen. Want je hebt waarschijnlijk wel hier en daar al horen waaien dat sociale media de key is tot meer succes en een groeiend bedrijf?

Waarom werkt het dan niet voor jou?

Misschien moeten we even beginnen bij het begin, en moet je eerst de basisprincipes van sociale media (ongeacht het platform) begrijpen en onder knie hebben. Wat denk je? Klinkt goed hé…

Want het is écht zo dat sociale media wonderen kan doen voor je bedrijf, ALS je het juist gebruikt.

Wij kunnen wel honderden blogs schrijven over sociale media en de verschillende platforms maar first things first natuurlijk. Het is mijn bedoeling om over dit topic een aantal blogs te publiceren, want het hele verhaal in 1 keer zou nogal een overload opleveren. Volg je mee?


WAAROM brengen mensen tijd door op sociale media? Wat willen ze ermee bereiken en wat halen ze eruit?

# 1 – Entertainment en plezier

Heb je die 10-tallen extra video’s al gezien van Tempation Island en hun bereik? Niemand die ernaar wil kijken. En toch… de cijfers liegen er niet om!

# 2 – Informatie

Weerman Ruben Weytjens is ondertussen een begrip en immense hit in Limburg en ver daarbuiten. En, sorry Ruben als je dit leest, z’n site is nu niet echt een pareltje te noemen, maar het werkt!

# 3 – Leren

DIY staat onverslagen in de TOP 5 van de meest gezochte categorieën op Pinterest, en iedereen weet intussen dat Juf Google ontelbare tutorials binnen een paar sec tevoorschijn tovert over werkelijk alle onderwerpen)

# 4 – Nieuwsgierige neuzen

Wat doe je als iemand je contacteert voor de eerste keer? Juist ja, de sociale media checken van die persoon of dat bedrijf.

# 5 – Inspiratie

Want hey, wie weet nu echt iedere dag perfect wat je de kids moet voorschotelen? Of hoe maak je van je slaapkamer de ultieme chill en relax kamer?

# 6 – Help!

Iedereen loopt wel rond met een frustratie, een klein of groot probleem dat liefst zo snel mogelijk opgelost moet worden! Dr. Google is snel geraadpleegd…

# 7 – Vrienden en familie

Regelmatig hoor je wel iemand uit je vriendenkring zeggen, nu is het GENOEG, ik verwijder mijn Facebook account. Ken je iemand die het heeft volhouden (en niet stiekem met z’n partner meepiept)? We hebben het allemaal druk en willen wel nog in contact blijven met familie en vrienden en op de hoogte blijven van hun leven. En hoe doe je dat snel en blijf je up-to-date? Juist ja…

# 8 – Verveling

Op je werk, op het toilet, op de trein, tijdens de pauze’s van je favoriete TV-programma, in de wachtzaal bij de dokter,… Als de verveling toeslaat, is het extra verleidelijk om even op sociale media een kijkje te nemen.

# 9 – Delen

Daar ben ik weer met de vrienden en familie. Natuurlijk wil ook jij hen snel, gratis en efficiënt op de hoogte houden van de highlights / frustraties / alledaagse dingen in je eigen leven. Hoe doe je dat? Door je mening, foto’s, quotes,… te delen met hen via sociale media. Of ben jij er een voorstander van om de postduif terug het leven in te roepen?

# 10 – Ontmoeten

Nieuwe mensen ontmoeten! Niet alleen omdat je op zoek bent naar een partner en Tinder je echt wel geweldig bevalt, maar ook omdat je graag andere ondernemers wilt ontmoeten, nieuwe mensen wilt leren kennen,…

Misschien is dit even het moment om je eigen sociale media eens aan een eerste kritische blik te onderwerpen. In welke categorie vallen jouw accounts? Zit er consistentie in je boodschappen? WAAROM zouden ze jouw willen volgen/liken/reposten/…? Wat halen ze eruit? En waar zijn ze naar op zoek?

Misschien kan dit besef je ook weer helpen om nieuwe inspiratie te vinden voor je volgende Facebook bericht?

SAVE THE DATE: Op 12 en 13 oktober organiseren we een 2-daags live event over sociale media! Je komt er de komende weken zeker meer over te weten! Hou ons in het oog 😉

Stay Gold -xo-

Emilie

Pin It on Pinterest