Deze week hebben we in een Facebook Live uitzending de vraag beantwoord van een dierenarts die het moeilijk heeft haar agenda niet te laten te bepalen door haar klanten.

We vonden dat eigenlijk zelf heel herkenbaar. Omdat wij er zelf ook wel eens mee geworsteld hebben, in het begin. Want natuurlijk wil je zoveel mogelijk klanten helpen en dan is het moeilijk om al direct “nee” te moeten zeggen.

Heel normaal wanneer je pas start dus, maar na verloop van tijd word je helemaal opgeslorpt door je klanten en dan is de hoogste tijd om daar iets aan te doen. Het moet ten slotte nog altijd “fun” blijven!

In de andere Facebook uitzending vertelden we zelf nog dat we meer onze goesting willen doen (ja, nog meer). We durven het soms niet luidop zeggen eigenlijk. Maar wij doen nu al gewoon wat we heel graag doen en wanneer we het willen doen.

Dat komt omdat we daar intussen voor onszelf ook streng op toegekeken hebben, dat we onze agenda niet bomvol plannen met klantenafspraken of strakke deadlines. We houden het bewust relatief rustig. Zodat we tussendoor ook eens iets anders kunnen doen.

Lukt het jou ook om dat te doen of worstel je er nog mee?

We gaven een hele reeks praktische tips aan onze dierenarts. Misschien helpt het jou ook wel.

Stay Gold -xo-

PS: Heb jij ook een vraag voor ons? Stuur ons een e-mail! Wij bezorgen jou een video-antwoord (helemaal GRATIS)!

Pin It on Pinterest