Ha! Ten eerste, wat is een Gravatar??

Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. En een “avatar” is de kleine afbeelding die naast je naam verschijnt wanneer je bijvoorbeeld reageert op een blogbericht, zoals dit:

gravatar

Maar waarom heb je dit nodig? Je kan uiteraard het gebruik van de Gravatar uitschakelen op je website, maar het is natuurlijk veel persoonlijker om te laten zien wie de persoon achter de reactie is.

Het is bovendien erg makkelijk in te stellen, namelijk zo:

 

Stap # 1: Maak een WordPress.com account

Om te beginnen surf je naar https://en.gravatar.com/. Daar klik je bovenaan rechts op Sign In.

Gravatar-website

Als je al een WordPress.com account hebt, dan gebruik je die logingegevens om in te loggen. Zoniet, dan kan je hier een account aanmaken door de stappen op het scherm te volgen.

 

Stap # 2: Maak een profiel aan

Na stap 1 zijn we al bijna klaar! Zodra je WordPress-account geactiveerd is, kan je je Gravatar profiel aanmaken.

Hou er rekening mee dat je Gravatar gelinkt zal worden aan het e-mail adres dat gelinkt is aan je profiel. Het is dus belangrijk dat dat hetzelfde e-mail adres is als datgene dat je ook op je WordPress website ingesteld hebt.

Kies hier ook je Gravatar-afbeelding of de afbeelding die naast jouw naam te zien zal zijn op je website. Je kan ervoor kiezen een bestand op te laden vanop je computer of eventueel een url op te geven van een afbeelding die op je website staat.

 

Stap # 3 – Activeer Gravatar op je WordPress website

Om meteen te checken of je Gravatar goed is ingesteld, log je in op je WordPress website. Als alles goed is ingesteld, zal je nu bovenaan rechts naast je Gebruikersnaam ook je Gravatar-afbeelding zien staan. Als dat niet het geval is, heb je wellicht iets fout gedaan en moet je even een stapje terug 🙂

Opdat nu je Gravatar wordt afgebeeld op je website als je bijvoorbeeld antwoordt op een reactie, moet je er wel voor zorgen dat het gebruik van Gravatars geactiveerd is.

Dat doe je in Instellingen onder Reacties:

WP-Avatars

 

 

Zorg daar dat Avatars Tonen is aangevinkt.

Wat gebeurt er dan wanneer iemand geen Gravatar heeft ingesteld? Die krijgt de Standaard Avatar naast zijn/haar naam die je in deze pagina kiest.

 

And that’s it, Ladies & Gentleman! Gravatar ingesteld!

Succes!

-Valerie

Pin It on Pinterest