I have a (Feelgood) dream!

door | 17 oktober 2022 | Feelgood, Ondernemen

De herfst is mijn favoriete seizoen, op de winter na 🙂 De dagen worden korter, binnen wordt het gezelliger door het gedempte licht en de kaarsen kunnen weer aan. Dekentjes en kussens maken het heerlijk knus in huis (zelfs met de verwarming een paar graden lager).

Ik kan er echt van genieten om niet naar buiten te moeten en in mijn coconnetje te blijven. Het geeft me rust. Het zal zeker ook te maken hebben met mijn introverte en ietwat asociale aard (oh ja, I’m not a people person). Is de herfst ook niet het uitgesproken seizoen om letterlijk, maar ook figuurlijk naar binnen te keren? Het is in elk geval helemaal mijn ding. Love it!

Tijdens de laatste maanden van het jaar voel ik trouwens echt de vertraging van het leven. Voel jij dat ook? 

Economisch gezien zijn het nochtans de maanden zijn waarin we het omzetjaar traditioneel nog een flinke “push” willen geven om alles mooi en voldaan te kunnen afsluiten op 31 december.

Die twee gegevens “trekken” mij eerlijk gezegd wat uiteen en wanneer ik dat ervaar, voel ik me niet helemaal in balans. Tegen het einde van het jaar ben ik dan ook meestal echt uitgeput en kijk ik reikhalzend uit naar de kerstvakantie. Gek, maar door het hier te schrijven besef ik dat nu pas.

Ik blijf het vreemd vinden dat we ons zo laten leiden door wat er extern van ons wordt verwacht. Maar wanneer ik probeer terug te kijken om uit te zoeken wanneer ik het verleerd ben naar mijn innerlijk kompas te luisteren, dan kan ik het je echt niet zeggen. Misschien zit het gewoon in onze opvoeding en onze samenleving ingebakken? 

Ik sprak gisteren nog met mijn oudste petekind, die het vreselijk vindt om elke dag om 7u te moeten opstaan. Ik maakte de opmerking dat hij dit wellicht nog zijn hele leven lang, tot aan zijn pensioen, zou moeten doen. Denk hier nu even over na… Dat is toch zot eigenlijk, of niet?

Het is van in het begin onze missie geweest om meer “Feelgood” in de ondernemerswereld te introduceren. Om weg te gaan van het “verwachte” en geijkte pad. Om meer te volgen waar jouw hart sneller door klopt. Niet gewoon dingen te doen omdat het altijd al zo werd gedaan. Vandaag voel ik meer dan ooit dat dat exact is waarvoor wij hier zijn, dat het dat is wat wij met Touch of Gold te doen hebben. Want tegen de stroom ingaan, is zeker niet altijd gemakkelijk. En de verleiding om toch maar te doen zoals al de rest, is dikwijls groot. Dus we hebben nog veel werk te doen 🙂

Ik denk dat ik het om te beginnen tijdens deze laatste maanden van het jaar al eens anders ga aanpakken. Ik ga het wat meer op me laten afkomen en die externe druk gewoon loslaten. En ondertussen ga ik diep en hard nadenken over manieren waarop we onze Feelgood vibes nog meer kunnen uitdragen. 

Ik krijg nu al visioenen van heel veel Feelgood ondernemers samen, in een supergezellig wintertafereel met vuurkorven, marshmallows en heerlijke koppen soep, die elkaar versterken en van de ondernemerswereld een fantastische plek maken waar er plaats is om dromen waar te maken vanuit het hart en onze buik.

Fuck de verwachtingen en de externe druk! Wij doen ons eigen ding, op onze manier!

Doe je mee? Heb je er zin in? Laat het ons weten, dan nemen we jou mee in ons verhaal. Binnenkort vertellen we er meer over.

Liefs,

Valerie

Pin It on Pinterest

Share This